MÖLLANS OST - MER ÄN TRE DECENNIER AV OSTKÄRLEK!

Möllans Ost öppnades i augusti månad 1988, sprungen ur mycken matglädje och en alldeles speciell kärlek till ostar.

I lokalen på Möllevången har det en gång, för länge sedan, funnits en mjölkbutik, så det sitter i väggarna.

I november år 2000 fick vi tillfälle att flytta ett stenkast till större lokaler på Bergsgatan. Påsken 2005 bar flyttlasset av igen till lokalen bredvid och där huserar vi nu.

Ost är något som alltid engagerar människor och inte minst oss på Möllans Ost. Varje enskild ost har sin egen historia att förtälja och vi berättar den gärna.

Möllans Ost har blivit belönad med Gastronomiska Akademiens diplom år 2000. Vi har även fått tidningen Gourmets diplom och 1999 vann vi tidningen Nöjesguidens Malmöpris. Vi är dessutom stolta över att DN utsåg oss till en av de två bästa ostbutikerna i Sverige 2006.

Butiken har även blivit utvald till ÅRETS MATAFFÄR 2009 av Magasinet Skåne! De som vann "gjorde Skåne till en plats där man lever det goda livet ännu bättre". Såhär står det om oss:

"Här frågar kunden aldrig vad det kostar. De kommer hit för att de måste, och var och en får den tid och vägledning han eller hon behöver."

- Det är som ett öppet kök på en restaurang. Jag brukar säga att jag är duktig på två saker, att hitta goda ostar och goda människor, berättar Peter Mårtensson.

2009 kunde vi också läsa om hans passion i "ingen måltid utan ost".

- Boken var ett sätt för mig att förmedla allt det jag bar i huvudet.

Men det är inte alltid lika roligt att driva en så populär ostbutik som Möllans Ost. Peter minns den gången då han ropade "45!" och tre personer svarade: en med nummerlapp 145, en med 245 och en med 345...

Här kan du läsa mer om vår andra butik, som ligger i Malmö Saluhall.


Visa större karta